Jrg 31 / oktober 2013

      Geen reacties op Jrg 31 / oktober 2013

– Voorwoord Graag kopij voor volgende editie.

– Wie is Catalijn Catalijn is GS V.951 dochter van Wim Donders.

– Sierwindmolentjes Frans Donders (GS 650) als blikvangers Frans maakt sierwindmolentjes, het zijn kleine kunststukjes en zorgen voor een glim- lach op ieders gezicht.

– Maak kennis met Timme Donders (GS 1242) Timme is op 1 oktober gestart als Universitair Docent (UD) bij de Palaeoecologie groep van Fysische Geografie op de universiteit van Utrecht.

– Vogeltjesbuurt wordt filmset (Omroep Tilburg) De 92 benodigde acteurs bestaan o.a. uit buurtbewoners o.a. Frans Donders (GS ???), ook zorgt Roy Donders (GS 307) voor de styling.

– Allergrootste gezin Raassens-Donders (GS V.784) Denk maar eens aan het gezin van Christiaan en Elisabeth Raassens-Donders (zie GS V.784) uit Horst-America, waar in augustus 1926 hun Treesje werd geboren hun vijfentwintigste spruit

– Uit de oude (kranten)doos Franciscus Donders (GS 1004/4)Tilburger, gedood bij ernstige botsing (Nieuwe Tilburgse Courant, 12-10-1963).

– Smidspad, ooit vol met winkels Louis Donders (GS 501) heeft de geschiedenis van de straat en haar bewoners in een boek samengevat. Oudere Tilburgers weten dat het Smidspad de bakermat is van menig gerenommeerd Tilburgs bedrijf.

– De groei van de databank van de stichting Sinds de uitgave van het jubileumboek (2007)heeft de databank een grote aanwas te verwerken gekregen, ruim 2.600 personen.

– Peerke Donders (GS 97) weer opgraven? De reden van de heropgraving ditmaal is om te onderzoeken of Peerke, hoewel hij aan een nierontsteking is gestorven, mogelijk toch al drager was van de lepra-bacil.

– Peerke, een Icoon Met Peerke, een icoon brengt Leen Braspenning (Zuidelijk Toneel) samen met filmmaker Johann van Gerwen een toneelvoorstelling waarin theater en videobeelden, fictie en werkelijkheid, in elkaar verweven worden.

– een lintje ! De heer C.J.J. Donders (GS 41) Lid in de Orde van Oranje Nassau Loon Op Zand (Kaats- heuvel) en De heer H.F.J. Donders (GS 567) Lid in de Orde van Oranje Nassau Oisterwijk.

– Tilburg Ten Miles Ook deze keer week een groot aantal Donders-deelnemers.

– Mijn vader is de beste Team Donders haalde de finale en ging er met de hoofdprijs vandoor. Vader Mark Donders was de beste vader.

– Gouden FC Donders penning Christina Vandenbroucke-Grauls heeft de gouden FC Donders penning ontvangen. Dit gebeurde op de jaarlijkse dag van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

– Sjef Donders (GS 447-1) overleden Sjef Donders (Josephus Gerardus) – Missionaris van Afrika- Witte Pater,is op 7 maart 2013 is overleden.

– Als je naar een Donders zoekt (2) Een foto tentoonstelling van Mario Dondero in het Palazzo Ducale in Genua (2012) deed Jan Donders denken aan het artikeltje in het DondersNieuws.

– Jaarrekening 2012 Cijfers over de financiële situatie van de Stichting Familiearchief Donders.

– Aanvulling/Supplement Mutaties in onze genealogische database.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.