Jrg 31 / mei 2013

      Geen reacties op Jrg 31 / mei 2013

– Voorwoord Fijne vakantie toegewenst.

– Intensieve van Dijk verwantschappen Frappante verwantschap tussen de familie Donders en de familie Van Dijk.

– Dondersbrug In het Aphia Ziekenhuis in Breda is in de vide een loopbrug gebouwd als hulde aan de bouwdirecteur Franciscus (Frans) Johannes Lambertus Donders (GS 448).

– Je zult maar Donders heten Zoektocht van Frans Donders (GS 585) naar de herkomst van de familienaam Donders.

– Liefde voor Tafel & Ambacht Onder de handen van Pieter Donders (GS 140) ontstaat de belangrijkste plek in huis: de tafel. Hij ontwerpt en maakt tafels, en graveert er citaten in zodat ze persoonlijk worden voor degene die de tafel bestelt.

– Bericht uit Australië Jerome (Jeroen) Donders (GS 589) een trotse drager van de naam Donders, zoon Phillip is de trotse drager van een tattoo met deze naam.

– Zonder titel Catalijn Donders heeft werk van haar getoond op Incubate Open Source Expo in Tilburg, wie kent haar?

– Een erg verrassende Donders Familie In de Sensus & Voter Lists van 1940 van de USA waarin per woning staat welke personen daarin wonen kwamen wij het gezin Heron Donders (geb. 1862) tegen. verder aangeduid als Negro (Black) Hoe kwam deze familie aan de naam Donders?

– Stichting Dondersfonds en Dondersprijs Dit fonds is opgericht door Prof. Franciscus Cornelis Donders (GS 340) en zetelt nu bij het UMC in Utrecht. Het fonds verleent beurzen voor onderzoek op het gebied van fysiologie van het oog en ophtalmologie. Deze prijs werd in 2012 toegekend aan Dr. Dyonne Hartong.

– Reactietijd Een onderzoek van Prof. Franciscus Cornelis Donders (GS 340) is in feite heruitgevonden in 1950 door George Miller. Het onderzoek gaat over stimuli en responsetijd, door F.C. Donders een eeuw eerder al uitvoerig onderzocht.

– Donders gezelschap voor Strabologie Het gezelschap beoogt de behandeling van “scheel zien” en een “lui oog” door middel van aanmoedigingen van wetenschappelijke discussies de samenwerking tussen oogartsen en orthoptisten te bevorderen. Opgericht in 1984.

– Heel bijzondere overledenen Elisabeth (bets) Maria Donders-Kruijssen ( GS 492) op 101-jarie leeftijd. Cornelis (Cor) Maria Donders (GS 44) de oudste actieve muzikant van Kaatsheuvel.

– Onderling Kunstgenot Van Piet Donders (GS 533) een gedicht dat hij schreef voor het jubileumstuk van de toneelvereniging in Sint MIchielsgestel

– Wild Party Musical waarin Joris Donders (GS 942) de rol van de verschrikkelijke Burss vertolkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.