Jrg 20 / 1 Oktober 2002

      Geen reacties op Jrg 20 / 1 Oktober 2002

– Voorwoord

– Nieuw bestuurslid Hein Donders(GS 809)

– Abonnementsgeld DondersNieuws Vaststelling donatie voor 2003 € 6,35

– Er moet iets gebeuren Teruglopen van aantal donateurs is reden tot zorg. Verzoek om donateurs te werven.

– Over de grens schrijven Is er behoefte aan DondersNieuws in andere talen, voor emigranten?

– Hein Donders Het nieuwe bestuurslid Hein Donders(GS 809) stelt zich voor.

– Architect is terecht n.a.v. het zoekplaatje in het DondersNieuws van 2001 zijn veel reacties ontvangen. De architect is Philibertus Donders(GS 135).

– Architect Jos Donders Naast Philibertus Donders en Antonius Donders was vooral Jos Donders een beroemd Tilburgs architect (foto’s)

– Donders familiereünie De afstammelingen van architect Jos Donders en Anna Hendrikx hielden familiereünie. Ook de CD met gebouwen van Jos Donders wordt gepresenteerd.

– Ingezonden Artikel van Marjo Donders over typisch Donderse karaktertrekjes

– Rijwielfabriek HERTA Franciscus Donders(GS 807) vestigde in 1908 het rijwielbedrijf “Fa. Donders-Rutten” aan de toenmalige Prinses Sophiastraat in Tilburg. Ontwikkeling van het bedrijf en uiteindelijke opheffing in 1962 (foto’s)

– Gouden bruiloft Frans(GS807) en Cato Donders-Rutten De oprichter van het rijwielenbedrijf Frans Donders vierde samen met echtgenote Cato Donders-Rutten op 20 augustus 1953 hun gouden bruiloft (foto)

– Documentaire Omroep Brabant Omroep Brabant TV zendt de documentaire uit over het leven van Peerke Donders. Het is een reportage gemaakt in de vorm van een dagboek. Lout Donders en zoon Max reizen naar Suriname op zoek naar sporen van Peerke Donders.

– Zoekplaatje Welke Donders richtte destijds de burgemeesterskamer in van het Paleis-Raadhuis in Tilburg?

– Oud papier In de “Nieuwe Tilburgsche Courant” van 12 juli 1937 wordt melding gemaakt van een openluchtspel ter gelegenheid van de opening van het Paleis-Raadhuis in Tilburg.

– WillemII eert in Suriname “heilige” stadsgenoot Donders De selectie van voetbalclub Willem II uit Tilburg legde bloemen op het graf van Peerke Donders in de kathedraal van Paramaribo.

– Aktie kerk Paramaribo levert nog maar weinig op De Stichting “Help Peerke Donders” wil een bedrag inzamelen van € 2,4 miljoen (nodig voor de restauratie) en werkt nauw samen met de Stichting Tot Behoud van de kathedraal te Paramaribo (Stibeka) uit Haarlem.

– Aanvullingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.