Jrg 8 / 1 juni 1990

      Geen reacties op Jrg 8 / 1 juni 1990

– Voorwoord Veel reacties binnen met name over de rubriek Foto-Archief. Blijf aanvullingen sturen.

-‘Per ongeluk mens’ In 1981 debuteerde de Tilburger ‘Broer’ (Wim) Donders(GS 170) als schrijver met bovenvermeld boek. Weergave van diverse elementen uit zijn boek.

– De Knoppenfreule Onder deze titel verscheen in 1930 een boek van de hand van M. Geisler-Plat. Het handelt over Maria Wilhelmina Marianne Donders (GS 122), die getrouwd was met Johannes Kraaijenhof. Een achterkleinzoon deed een oproep om informatie over dit boek. Een levensloop van Marianne.

– Foto-Archief (1) Reactie op Foto-Archief van november 1989. Van Rie (Maria, GS 534), Jan (GS 532) en een zus van jan Donders meldden dat ze hun grootvader Johannes Baptist (GS 523) in de foto herkenden. Opa kreeg een wandelstok bij zijn jubileum. Van Ton Donders (GS 531) kregen wij een uitvoerige brief over zijn opa en over hemzelf.

– Foto-Archief (2) Het eerste familieportret, wederom afkomstig uit het Tilburgse gemeente-archief. Het betreft het gezin van Hubert Donders (GS 164) en Josephine Elisabeth Maria Knegtel. Er is contact gezocht met de laatste nog levende dochter Augusta Smelt- Donders (GS 164). Verder volgt de brief.

– Tilburgs raadslid Frans Donders (GS 409) heeft al eens gereageerd op de vraag over een zekere ‘Kapitein Donders’. Deze kapitein was Felix Donders (GS 197), die samen met Frans’ vader in de jaren twintig tot de Tilburgse gemeenteraad behoorde. Verder volgt een relaas over het uit Den Haag naar Tilburg halen van een bronzen standbeeld van Koning Willem II, en een bronzen gedenkplaat.

– Johan Baptist (GS 604) en zijn familieverleden. De Familiekroniek-schrijver. Johan heeft voor zijn nageslacht de hele familie- geschiedenis vastgelegd. Enkele achtergronden en wetenswaardigheden hieromtrent: Een emigrerende familie Donders. De Duitse tak Donders waartoe de bovengenoemde kroniekschrijver behoort stamt af via Michaël Donders af van Frans Donders (GS 397). Een verhaal over de emigrerende familieleden. Opgeroepen vragen. Toen Johan drie jaar voor zijn overlijden zijn “Familien- Chronik” schreef kon hij slecht vertrouwen op zijn geheugen. Vandaar dat zijn verhaal onmogelijk volledig en geheel juist kan zijn. Vermelding van nog op te lossen zaken. Michaël’s (GS 543) overlijdensdatum; een speurtocht. Relaas over de zoektocht naar de overlijdensdatum komt men in Wortel België terecht. De “onbekende” zoon. In de Parochieregisters in Wortel België wordt een tot dan toe onbekende zoon Joannes Franciscus gevonden De erfenis van 1824. Een speurtocht in België naar de nalatenschap van Michaël Donders.

– Aanvullingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.